Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΝΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ

 



ΥΛΙΚΑ

Για το
πασχαλινό 
αρνί μας θα 
χρειαστούμε ένα  Ελληνικό  
αρνί ολόκληρο
Σπάγκο και
Σακοράφα 
για το ράψιμο
 Μπαχαρικά 
αλάτι, πιπέρι, 
ρίγανη, σκόρδο   
τη σούβλα 

ΟΔΗΓΙΕΣ

και καλή φωτιά κατά προτίμηση κληματόβεργες [κλημάστινες]  κάνουν ωραία κάρβουνα Ψήσιμο αρνιού στη σούβλα: Ξεκινώντας την ετοιμασία για το σούβλισμα, αρχικά και αφού έχουμε καθαρίσει καλά το αρνί περνάμε τη σούβλα ( από τα πόδια προς το κεφάλι ) και προσέχουμε να τα γατζάκια της σούβλας να γατζωθούν καλά πάνω του, διαφορετικά κατά το σούβλισμα το αρνί δεν θα είναι σταθερό. Με λίγο σύρμα τυλίγουμε καλά και τα πόδια του αρνιού στη σούβλα.  Και στο  σβέρκο. Βάζουμε μπαχαρικά αλάτι πιπέρι σκόρδο λιωμένο μέσα στην κοιλιά του αρνιού και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι σχίζουμε κάποια σημεία ( μπούτια, πλάτες ) και βάζουμε μπαχαρικά και μικρό φετουλες σκόρδο και εξωτερικά. Ράβουμε την κοιλιά με τη σακοράφα και τον σπάγγο. Έτοιμο για ψήσιμο. αυτή η προετοιμασία να γίνει από βραδείς να το πιάσουν τα μπαχαρικά και να είναι έτοιμο το πρωί   Πρέπει να προσέξουμε να τοποθετήσουμε στην αρχή το αρνί στην πιο ψηλή θέση της ψησταριάς και να το γυρίζουμε γρήγορα για να μη μας αρπάξει. Αργότερα μπορούμε να χαμηλώσουμε τη θέση της ψησταριάς και να το γυρίζουμε πιο αργά. θα χιαστή  περίπου 3 τρις ώρες
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons