ΑΡΝΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ

 
ΥΛΙΚΑ

Για το
πασχαλινό 
αρνί μας θα 
χρειαστούμε ένα  Ελληνικό  
αρνί ολόκληρο
Σπάγκο και
Σακοράφα 
για το ράψιμο
 Μπαχαρικά 
αλάτι, πιπέρι, 
ρίγανη, σκόρδο   
τη σούβλα 
Και καλή φωτιά κατά προτίμηση κληματόβεργες

ΟΔΗΓΙΕΣ

Κληματόβεργες   κάνουν ωραία κάρβουνα Ψήσιμο αρνιού στη σούβλα: 
Ξεκινώντας την ετοιμασία για το σούβλισμα, αρχικά και αφού έχουμε καθαρίσει καλά το αρνί περνάμε τη σούβλα ( από τα πόδια προς το κεφάλι ) και προσέχουμε να τα γαντζάκια της σούβλας να γαντζωθούν καλά πάνω του, διαφορετικά κατά το σούβλισμα το αρνί δεν θα είναι σταθερό. Με λίγο σύρμα τυλίγουμε καλά και τα πόδια του αρνιού στη σούβλα.  Και στο  σβέρκο. Βάζουμε μπαχαρικά αλάτι πιπέρι σκόρδο λιωμένο μέσα στην κοιλιά του αρνιού και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι σχίζουμε κάποια σημεία ( μπούτια, πλάτες ) και βάζουμε μπαχαρικά και μικρό φέτες σκόρδο και εξωτερικά. Ράβουμε την κοιλιά με τη σακοράφα και τον σπάγκο. Έτοιμο για ψήσιμο. αυτή η προετοιμασία να γίνει από βραδείς να το πιάσουν τα μπαχαρικά και να είναι έτοιμο το πρωί   Πρέπει να προσέξουμε να τοποθετήσουμε στην αρχή το αρνί στην πιο ψηλή θέση της ψησταριάς και να το γυρίζουμε γρήγορα για να μη μας αρπάξει. Αργότερα μπορούμε να χαμηλώσουμε τη θέση της ψησταριάς και να το γυρίζουμε πιο αργά. θα χιαστή  περίπου 3 τρις ώρες
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons