Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ



ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό  χταπόδι περίπου                    
½ κούπα κόκκινο κρασί
½ κούπα ξίδι
3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
4 κόκκοι μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
πιπέρι

 ΟΔΗΓΙΕΣ

Βράζουμε το χταπόδι με το ξύδι μόνο 10 λεπτά. Ταμαχιάζουμε  το χταπόδι σε μικρά κομμάτια το  σοτάρουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε της ντομάτες και σοτάρουμε ακόμη για λίγο να δώσουν  οι ντομάτες χρώμα, προσθέτουμε το κρασί μπαχάρι φύλλα δάφνης πιπέρι και τον μαϊντανό και τα βράζουμε 30 λεπτά ώσπου να τρώγεται το χταπόδι εάν μας στέγνωση προσθέτουμε κατά την βράση λίγο νερό. Είναι καλός μεζές και ορεκτικό. Καλή όρεξη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons