Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο  χταπόδια
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
ή 1,1/2 κρεμμύδια στιφάδου
λίγο  ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
ένα κρασοπότηρο ξύδι
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες στο
μπλέντερ 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί πιπέρι αλάτι 4 φύλλα δάφνη ς
ΟΔΗΓΙΕΣ
Καθαρίζετε και κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε στην κατσαρόλα με το ξύδι Σκεπάζετε το και βράστε το για 30 περίπου λεπτά μόνο με το ξύδι σε χαμηλή φωτιά. στην ίδια κατσαρόλα  Ρίχνετε το ελαιόλαδο το σκόρδο και τα κρεμμύδια , ανακατεύετε και σοτάρετε τα  Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ, και λίγο νερό  Αφήνετε να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 περίπου  λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέστε κι άλλο νερό 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons