ΛΑΓΟΣ, Η ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ




















ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό κρέας λαγού ή κουνελιού σε μερίδες
1 κούπα ελαιόλαδο
3  κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
3 κούπες φρέσκες ώριμες ντομάτες ή κονσέρβας πολτοποιημένες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα κρασί κόκκινο ξερό
 2 κουταλιές ξύδι
φύλλα δάφνης
20 κόκκους πιπέρι
10 κόκκους μπαχάρι
5 σκελίδες σκόρδο
ΟΔΗΓΙΕΣ

Πλύνατε καλά τα κομμάτια του λαγού και ξεπλύνατε με ξύδι.   Ετοιμάστε     τη μαρινάτα, βάλτε μέσα τα κομμάτια του λαγού, σκεπάστε τα κι αφήστε τα στο ψυγείο 1-2- μέρες. Στο διάστημα αυτό, ανακατέψτε τα μερικές φορές.βάλτε τα κρεμμυδάκια σε νερό που       βράζει κι αφήστε τα εκτός νερό να μείνουν  καμια ώρα περίπου, για να τα καθαρίσετε πιο εύκολα. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει και σοτάρετε τα μέσα σ' αυτό τα κρεμμυδάκια. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας τα καλά. Στο ίδιο λάδι, σοτάρετε το κρέας , αφού το βγάλετε από τη μαρινάτα και τα στραγγίσετε καλά. Βγάλτε  από τη μαρινάτα τα στερεά υλικά και ρίξτε τη στην κατσαρόλα με το σοταρισμένο κρέας. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας, 1 ώρα περίπου. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, λίγες σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, 5 φύλλα δάφνης, μερικούς κόκκους πιπέρι

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons