ΜΠΕΚΡΗΣ ΜΕΖΕΣ



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μπούτι μοσχαρίσιο χωρίς κόκαλα
½ κιλό ντομάτες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές αλεύρι
2 φύλλα δάφνης
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
κουταλάκι του γλυκού κανέλα
5-6 πιμέντα σπόροι
Αλάτι, πιπέρι

Μερίδες 6

ΟΔΗΓΙΕΣ


Κόβουμε το κρέας σε
κύβους, τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα σοτάρετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο για 5 λεπτά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά, ανακατεύοντας καλά. Προσθέστε τις ντομάτες λιωμένες, το κρασί, τη δάφνη, κανέλα, το θυμάρι, τους σπόρους μπαχάρι, το μαϊντανό και αλάτι & πιπέρι και ανακατεύετε
Σιγοβράστε για περίπου 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια του χρόνου μαγειρέματος ανακατεύουμε το φαγητό, σε τακτά χρονικά διαστήματα και προσθέστε λίγο κρασί ή ζεστό νερό, αν πιο υγρό είναι απαραίτητη.
Σερβίρετε ζεστό με πατάτες τηγανητές ή απλό λευκό πιλάφι.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons