ΥΛΙΚΑ
• έντερα
• 1 φλιτζάνι λάδι
• 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
• μερικά κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο
• 3 αυγά
• 2 λεμόνια
• λίγο άνηθος
ΟΔΗΓΙΕΣ
πλένουμε σχολαστικά τα έντερα και την συκωταριά τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό. αφού βράσουν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.. Σε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα και προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα, προσθέτουμε τα μαρούλια τον άνηθο αλάτι και το πιπέρι. προσθέτοντας το ανάλογο νερό, Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά
Μόλις βράσει. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάμε καλά και σιγά, σιγά τον χυμό λεμονιού, συνέχεια λίγο, λίγο προσθέτουμε το ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς για να μην κόψει. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ελαφρά για να πάει το αυγολέμονο παντού.
Μόλις βράσει. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάμε καλά και σιγά, σιγά τον χυμό λεμονιού, συνέχεια λίγο, λίγο προσθέτουμε το ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς για να μην κόψει. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ελαφρά για να πάει το αυγολέμονο παντού.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου