ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ

8 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2  κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3/4 φλ. τσαγιού ρύζι
3 κ.σ. σταφίδα μαύρη
2/3 φλ. τσαγιού κρασί
2 κ.σ. άνηθος
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα
Αλάτι, πιπέρι

 ΟΔΗΓΙΕΣ

Ψιλοκόβουμε από τα πλοκάμια από τα καλαμάρια . Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά μαζί και στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα  πλοκάμια. Τα σοτάρουμε  κι αυτά για 10΄.προσθέτουμε το ρύζι, και την σταφίδα και τα σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 5΄, να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τον άνηθο. Και βράζουμε να ποιούν τα υγρά του.Γεμίζουμε τα καλαμάρια με ένα κουταλάκι  και τα κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε μέσα σε ένα μικρό ταψάκι.Περιχύνουμε στα καλαμάρια με την ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο. Και τα Ψήνουμε στους σκεπασμένα 180 βαθμούς για 20 λεπτά και τελευταία τα ξεσκεπάζουμε λίγο να πάρουν χρώμα

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons