Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό (χλιαρό )
1 κούπα χλιαρό γάλα
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 60 γρ. νωπή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές της σουπ. ελαιόλαδο
3 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το γαρνίρισμα
μέλι
κανέλα
καρύδια ψιλοκομμένα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Διαλύστε τη μαγιά στο νερό. Και Βάλτε τη στο μπολ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπήστε τα καλά όλα μαζί 3' στη γρήγορη ταχύτητα, να γίνουν λείος χυλός. Σκεπάστε το μπολ με ζιλοφαν (πλαστική μεμβράνη) κι αφήστε το σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει η ζύμη. και αφήστε τη ζύμη μία ώρα περίπου, ώσπου να κάνει φούσκες στην επιφάνεια. Κρατώντας  τη ζύμη μέσα στη χούφτα σας, κόψτε μ' ένα κουτάλι, βουτηγμένο σε νερό, κομματάκια ζύμης και ρίξτε τα σε καυτό λάδι. Το κουτάλι θα το βουτάτε στο νερό κάθε φορά, πριν κόψετε τη ζύμη, για να μην κολλάει σ' αυτό. Με μια τρυπητή κουτάλα πατάτε τους λουκουμάδες, ώστε να καλύπτονται από το λάδι, για να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Μόλις τους βγάζετε από το λάδι, περιχύνετέ τους με ζεστό μέλι, κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια. Αραιώστε το με λίγο νερό και βράστε το. Αφαιρέστε τον αφρό και χρησιμοποιήστε το. Οι λουκουμάδες σερβίρονται μόνο ζεστοί και φρέσκο ψημένοι.


Αυτήν την ωραία συνταγή μας την έστειλε η φίλη  μας, η δέσποινα από την Κωνσταντινούπολη. Και την ευχαριστώ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons