Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

ΑΡΝΙ ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
 2 μπουτάκια από μικρό αρνί 1κιλό πατάτες 50 γρ. κεφαλοτύρι σκληρό
6 σκελίδες σκόρδο
5 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι,
3 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας Λάδι,
1 κουτ. γλυκού ρίγανη 1 φύλλο δάφνης αλάτι,, πιπέρι.
 Μερίδες 6
 ΟΔΗΓΙΕΣ
 Καθαρίζετε το σκόρδο και, κόβετε τις τέσσερις σκελίδες στη μέση. Σε μπωλ βάζετε τη δάφνη τριμμένη και αλατοπίπερο. Βουτάτε στο μπωλ τις κομμένες σκελίδες σκόρδου και τις βάζετε μέσα σε μικρά ανοίγματα που έχετε κάνει στο κρέας. Σε άλλες σχισμές του κρέατος βάζετε σε μικρά κομμάτια το κεφαλοτύρι. Ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα της δά­φνης πάνω στο κρέας και τοποθετείτε τα μπουτάκια σε πήλινο σκεύος με καπάκι. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε κομμάτια τις πατάτες. Λιώνετε τις άλλες δύο σκελίδες σκόρδο. Προσθέτετε στο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το λάδι, τη μουστάρδα και τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύετε τις πα­τάτες με τη σάλτσα αυτή και τις σκορπίζετε πάνω στα μπουτάκια. Αλείφετε με το βούτυρο, κλείνετε το καπάκι του πήλινου σκεύους και ψήνετε το φαγητό στους 140*C για τρεις ώρες περίπου. Σερβίρετε ζεστό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons