ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό περίπου  χοιρινή τηγανιά
300 γραμμάρια χυλοπίτες
3 μέτριες  ντομάτες ψιλοκομμένες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1  μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1/2 ποτήρι νερό περίπου

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βράζουμε  της χυλοπίτες για 7-10 λεπτά ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε τις χυλοπίτες, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προαιρετικά, μπορούμε να βράσουμε και λίγα χρωματιστά ζυμαρικά της αρεσκείας μας για να τα προσθέσουμε στο τελικό πιάτο που θα φτιάξουμε.
στο κρέας προσθέτουμε ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
και το μαρινάρουμε από το βράδυ .
 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε  το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφού στεγνώσουν  τα υγρά τους ρίχνουμε μέσα την τηγανιά.
Αφήνουμε την τηγανιά να σοταρίστη  και μόλις αλλάξει το χρώμα της προσθέτουμε το νερό. Στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά για να σιγοψηθεί η τηγανιά μας.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Μετά από 30 λεπτά περίπου η τηγανιά μας έχει ψηθεί. προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφού πάρει μία βράση προσθέτουμε την πάπρικα και τις χυλοπίτες.
Σερβίρουμε το φαγητό μας όσο είναι ζεστό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons