500 γραμμ. λιγκουίνι
1/2 φλιτζάνι . τσαγιού ελληνικό ελαιόλαδο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
400 γραμμ. φρέσκος τόνος κομμένος σε κομματάκια
700 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι. τσαγιού ούζο
2 κ. σούπας . κάππαρη
2 κ. σούπας . μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρέσκο τριμμένο κατά προτίμηση
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄, να ξανθίσουν Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε για 2΄-3΄, να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και σιγοβράζουμε για 10 περίπου λεπτά να δέσει η σάλτσα. Αλάτο πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. βράζουμε τα λιγκουίνι 2 λεπτά λιγότερο από το κανονικό που αναφέρει η συσκευασία. Και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Τα Ανακατεύουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη
Σερβίρετε το φαγητό αμέσως.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου