ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

 

ΥΛΙΚΑ 

500 γραμμ. λιγκουίνι
1/2 φλιτζάνι . τσαγιού  ελληνικό ελαιόλαδο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια  φρέσκα ψιλοκομμένα
400 γραμμ. φρέσκος τόνος  κομμένος σε κομματάκια
700 γραμμ. ντομάτες  ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι. τσαγιού ούζο
2 κ. σούπας . κάππαρη
2 κ. σούπας . μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρέσκο τριμμένο κατά προτίμηση

ΟΔΗΓΙΕΣ 

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄, να ξανθίσουν Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε για 2΄-3΄, να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πιουν  όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και σιγοβράζουμε για 10 περίπου λεπτά  να δέσει η σάλτσα. Αλάτο πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. βράζουμε τα λιγκουίνι 2 λεπτά λιγότερο από το κανονικό που αναφέρει  η συσκευασία. Και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Τα Ανακατεύουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη
Σερβίρετε  το φαγητό αμέσως.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons