Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕΛΩΜΕΝΟ



ΛΙΚΑ:
 4 με 5   κιλά μπούτι χοιρινό
χυμός δύο πορτοκαλιών
2 πορτοκάλια σε φέτες
1 ξινόμηλο σε φέτες
½ φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι κρασί κοκκινο
1 φλιτζάνι κρασί άσπρο
1 1/2  φλιτζάνι νερό
2 ξυλαράκια  κανέλας
12 γαρίφαλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά δενδρολίβανο
αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πλένετε  το χοιρινό και προσθέτετε το αλάτι πιπέρι . Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι, τα κρασιά, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι το σκόρδο, και  το δενδρολίβανο’ αυτή τη μαρινάδα βάζετε το χοιρινό, το σκεπάζετε με διαφανή ζιλοφαν  (μεμβράνη)  και το αφήνετε στο ψυγείο για  1 μέρα. Κατά διαστήματα τα γυρίζετε ώστε να μαριναριστεί από όλες του τις πλευρές.
Την επόμενη μέρα βγάζετε το χοιρινό από το ψυγείο, το βάζετε σε μια λαμαρίνα, το περιχύνετε με τη μαρινάδα και προσθέτετε λίγο νερό. Το σκεπάζετε με τις φέτες του πορτοκαλιού και του μήλου. Σκεπάστε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε 180 C για περίπου 3 ½ ώρες. Κατά διαστήματα το γυρίζετε και το περιβρέχετε με το ζουμί του. προσθέτετε λίγο νερό αν χρειαστεί.
Προς το τέλος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το χοιρινό να ροδίσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons