Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ


Παίρνουμε ένα χταπόδι μέτριο, και κόβουμε τα πλοκάμια του γδέρνουμε από  τα πλοκάμια τα  νεύρα του  και το αφήνουμε με της βεντούζες του . το κρεμάμε στο ήλιο από το πρωί σκεπασμένο με ένα τούλι να μην κάθονται επάνω οι μύγες, και το αφήνουμε έως το μεσημέρι και ανάλογα με την ηλιοφάνεια που έχουμε την ημέρα αυτήν. και το αφήνουμε να στέγνωση καλά, έχουμε ανάψει τα κάρβουνα και επάνω σε μια σχάρα τα ψήνουμε και από της δυο πλευρές  όχι πολύ και στεγνώσουν. τα κόβουμε σε μέγεθος ελιάς καλαμών και τα σερβίρουμε με λεμόνι. ιδανικός μεζές για ούζο. μπορούμε να το σερβίρουμε και με ξύδι ρίγανη και κάπαρη.  Εάν το χταπόδι το ψαρέψουμε μόνοι μας  χρειάζεται  να χτυπηθεί στην πέτρα σχεδόν σαράντα φορές για να σπάσουν τα νεύρα του  Και διαδοχικά  κολυμπώντας  το στο θαλασσινό νερό .  

Το χταπόδι το λιάζουμε και για να το συντηρήσουμε. Όταν αφυδατωθεί πλήρως δεν χαλάει, αρκεί να το τυλίξουμε σφικτά σφιχτά σ' ένα πανί και να το φυλάξουμε σε στεγνό μέρος χωρίς υγρασία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons