ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ


              ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
    1 / 2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 / 2 φλιτζάνι ζάχαρη
    1 / 2 φλιτζάνι του unflavored στραγγιστό γιαούρτι
    2 αυγά, χτυπημένα με πιρούνι
    1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    2 3 / 4 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
    1 / 4 φλυτζάνι του κονιάκ
   
    ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
    1 2 / 3 κιλά φρέσκο μαλακό τυρί μυζήθρα (ή τυρί μασκαρπόνε ή ανθότυρο)
    1 / 2 - 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    1 κρόκο αυγού
    1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
    2 κουταλιές της σούπας για κάθε χρήση αλεύρι
    1 αυγό, χτυπημένο (για το γλάσο)
    ----------
    ΣΙΡΟΠΙΑ
    κανέλα (για αρτοσκευάσματα)
    ζάχαρη ή μέλι ζαχαροπλαστικής (για τηγανιτά γλυκά)

Προετοιμασία:

Ετοιμάζουμε τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ:

    Χτυπήστε ελαφρά τα ξηρά συστατικά μαζί (ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, αλεύρι).
    Προσθέστε το λάδι, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή τα χέρια.
    Ανακατέψτε το στραγγιστό γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι η ζύμη να αρχίσει να σκληραίνει, προσθέτοντας το κονιάκ για να μαλακώσει η ζύμη, όπως απαιτείται.
    Ζυμώστε τη ζύμη στο μπολ για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, και αφήστε να ξεκουραστεί.

Ετοιμάστε τη γέμιση

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το τυρί, την κανέλα, τη ζάχαρη, τον κρόκο του αυγού, φλούδα πορτοκαλιού, και το αλεύρι μαζί μέχρι καλά συνδυασμένος.

Για να ψήσετε

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 ° F (180 ° C). Ελαφριά λίπος ένα ταψί.

Κάντε τη ζύμη

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια με έναν πλάστη, ρολό ένα κομμάτι ζύμη σε πάχος περίπου 1/8th μιας ίντσας. Χρησιμοποιώντας 3-4 ιντσών κόφτη ή πιατάκι ως οδηγός, κόβουν κύκλους. (Εναλλακτικά, πάρτε ένα κομμάτι ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού λοβό και ρολό έξω σε έναν κύκλο περίπου 3-4 εκατοστά.)

Τοποθετήστε μια κουταλιά από το μείγμα τυριών στο κέντρο του κύκλου και απλώνονται κοντά στα άκρα. Σηκώστε το χείλος της ζύμης γύρω από το τυρί και, με βρεγμένα δάχτυλα, τσιμπήστε τις άκρες για να τραβήξει τη ζύμη σε όλο το τυρί, αφήνοντας το κέντρο ανοικτό έτσι το δείχνει τυρί.

Επαναλάβετε τη χρήση όλων των ζύμη και γέμιση. Τοποθετήστε τα καλιτσούνια στο φύλλο ψησίματος και βούρτσα ελαφρά με χτυπημένο αυγό με λούστρο. Ψήστε στους 350 ° F (180 ° C) για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει (βλέπε φωτογραφία). Πασπαλίζουμε ελαφρά με κανέλα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons