Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

ΦΑΚΕΣ ΣΟΥΠΑ



















ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φακές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
300 γρ. στοματάκια κονσέρβας
6 φύλλα  δάφνης
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 καρώτα κομμένα σε κυβάκια
Αλάτι λίγο, πιπέρι
Ξύδι
                                    ΟΔΗΓΙΕΣ

Καθαρίζετε και βράζετε της φακές  δυο λεπτά ένα χόχλους σουρώνουμε και της πλένουμε να φύγει μαυρίλα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ψιλά κομματάκια και το σκόρδο αρκετό σκόρδο λίγα καρώτα και τα σοτάρουμε καλά τα σβήνουμε με το ξύδι και αφού αυτό εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη στο Μπλέντερ  τα σοτάρουμε μαζί να μας δώσει χρώμα η ντομάτα  προσθέτουμε νερό και της φακές  δάφνη αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο .και τα φράζουμε  περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ανάλογα με της φακές ,τελευταία πριν της κατεβάσουμε προσθέστε ακόμη ελαιόλαδο όπως και σε όλες της σούπες.. κρατήστε τες  ζουμερές να μην σας γίνουν πόλη πηκτές  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons