ΥΛΙΚΑ
2 ουρά μοσχαρίσια
2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
4 φύλλα δάφνης
1 ξυλαράκι κανέλας
5 κόκκους μπαχάρι
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο
Λίγο ξύδι κόκκινο
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. ντοματο πελτέ
Ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου
4 δόντια σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
1ον Τεμαχίζουμε το κρέας ουρά σε μικρά
τεμάχια το βράζουμε σε νερό για πέντε λεπτά το σουρώνομαι και το πλένομαι καλά
να φύγουν όλα οι αφροί.
2ον σε μια βαθειά κατσαρόλα ρίχνομαι
το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά να πάρει χρώμα , τα σβήνουμε με το
κρασί συνεχίζουμε έως να εξατμιστεί,
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες,
ξυλαράκι κανέλας
σκόρδο, .
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα να μαραθούν τα λαχανικά ,
προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε ώσπου να
κοκκινίσει το όλο σύνολο
3ον προσθέτουμε το ζεστό νερό όχι όλο
κρατάμε λίγο για αργότερα αφού θα χιαστεί προσθέτουμε ζάχαρη πιπέρι αλάτι
μαυροδάφνη μπαχάρι και τα σιγοβράζουμε περίπου για ένα 45 λεπτό ώσπου σχεδόν να
μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στιφάδου αφού τα έχουμε σοτάρει σε
ένα μεγάλο τηγάνι και έχουν πάρει χρώμα συνεχίσουμε το βράσιμο ώσπου να μαλακώσουν
και τα κρεμμύδια
Τελειώνοντας το βράσιμο καλό θα είναι να έχει
σάλτσα, και εάν δεν έχει δέσει μπορούμε να την συμπυκνώσουμε με λίγο
αλεύρι λιωμένο σε κρύο νερό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου