Προέλευση των Χριστουγέννων



Από την Παλιά ~ αγγλικό «Cristes Mæsse» έννοια της «μάζα του Χριστού» ~ η ιστορία των Χριστουγέννων ξεκινά με τη γέννηση ενός μωρό στη Βηθλεέμ.

Πιστεύεται ότι ο Χριστός γεννήθηκε στις 25, αν και η ακριβής μήνα είναι άγνωστη. Δεκέμβρη ήταν πιθανό επιλέγονται έτσι ώστε η Καθολική Εκκλησία θα μπορούσε να ανταγωνιστεί με αντίπαλο παγανιστικές τελετές που πραγματοποιήθηκε στο ότι την εποχή του χρόνου και λόγω των επαφών της με το χειμερινό ηλιοστάσιο στο Βόρειο ημισφαίριο, μια παραδοσιακή εποχή της γιορτής ανάμεσα σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς.

Luke, Κεφάλαιο Δύο
Και ήρθε να περάσει σε εκείνες τις ημέρες, ότι υπάρχει βγήκε διάταγμα από τον Καίσαρα Αύγουστο, ότι όλος ο κόσμος θα πρέπει να φορολογούνται. (Και αυτή τη φορολόγηση για πρώτη φορά γίνονται όταν Cyrenius ήταν κυβερνήτης της Συρίας.) Και όλα πήγαν να φορολογηθούν, ο καθένας στη δική του πόλη. Και ο Ιωσήφ ανέβηκε επίσης από τη Γαλιλαία, έξω από την πόλη της Ναζαρέτ, στην Ιουδαία, εις την πόλη του Δαβίδ, που ονομάζεται Βηθλεέμ? (Γιατί ήταν το σπίτι και την καταγωγή του Δαβίδ:) Για να φορολογούνται μαζί με τη Μαρία που ασπάζεται τη σύζυγό του , είναι μεγάλη με το παιδί. Και έτσι ήταν, ότι, ενώ ήταν εκεί, οι ημέρες οι οποίες ολοκληρώθηκαν ότι θα έπρεπε να παραδοθεί. Και αυτή έφερε στο προσκήνιο πρωτότοκου γιου της, και τον τύλιξε στα σπάργανα, και τον έβαλε σε μια φάτνη? Γιατί δεν υπήρχε χώρος για αυτούς στο πανδοχείο.

Και υπήρχαν στην ίδια βοσκοί χώρα τηρώντας στον τομέα, διατηρώντας παρακολουθήσετε πάνω από κοπάδι τους τη νύχτα. Και, ιδού, ο άγγελος του Κυρίου ήρθε επάνω τους, και η δόξα του Κυρίου έλαμψε γύρω γι 'αυτούς: και ήταν επώδυνος φοβούνται. Και ο άγγελος είπε προς αυτούς, "Ο φόβος δεν είναι: για ιδού, εγώ σας φέρει καλά νέα της μεγάλης χαράς, η οποία πρέπει να είναι σε όλους τους ανθρώπους Για υμίν γεννιέται σήμερα στην πόλη του Δαβίδ Σωτήρας, που είναι ο Χριστός της. Κύριο και αυτό πρέπει να είναι ένα σημάδι υμίν?. Ye θα βρείτε το μωρό τυλιγμένο σε σπάργανα, που βρίσκεται σε μια φάτνη ". Και ξαφνικά ήταν εκεί με τον άγγελο ένα πλήθος των ουράνιων φιλοξενεί δοξάζοντας τον Θεό, και λέγοντας, «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία."

                                           Η προέλευση του Santa Claus


Η προέλευση του Santa Claus ξεκινά από τον 4ο αιώνα με την Αγίου Νικολάου, επισκόπου Μύρων, μια περιοχή στη σημερινή Τουρκία την ημέρα. Με όλους τους λογαριασμούς του Αγίου Νικολάου ήταν ένας γενναιόδωρος άνθρωπος, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Μετά το θάνατό του γύρω στο 340 μ.Χ. θάφτηκε στα Μύρα, αλλά το 1087 ιταλικά ναύτες έκλεψε υποτίθεται ότι τα λείψανά του και να απομακρύνονται τα προς Μπάρι, στην Ιταλία, σε μεγάλο βαθμό αυξανόμενη δημοτικότητα του Αγίου Νικολάου 'όλη την Ευρώπη.
Καλοσύνη και τη φήμη του για τη γενναιοδωρία προκάλεσε υποστηρίζει ότι ο ίδιος ότι θα μπορούσε να κάνει θαύματα και αφοσίωση για να τον αυξηθεί. Αγίου Νικολάου έγινε ο προστάτης άγιος της Ρωσίας, όπου ήταν γνωστός με την κόκκινη κάπα του, που ρέει λευκή γενειάδα, και η μίτρα επισκόπου.
Στην Ελλάδα, αυτός είναι ο προστάτης των ναυτικών, στη Γαλλία ήταν ο προστάτης των δικηγόρων, και στο Βέλγιο ο προστάτης των παιδιών και των ταξιδιωτών. Χιλιάδες εκκλησίες σε όλη την Ευρώπη ήταν αφιερωμένο σε αυτόν και κάποια στιγμή γύρω από το 12ο αιώνα μια επίσημη αργία εκκλησία δημιουργήθηκε προς τιμήν του. Η Γιορτή του Αγίου Νικολάου 6 Δεκεμβρίου γιορτάζεται και η ημέρα χαρακτηρίστηκε από δώρο-δίνοντας και τη φιλανθρωπία.
Μετά τη Μεταρρύθμιση, η ευρωπαϊκή τους οπαδούς του Αγίου Νικολάου φθίνει, αλλά ο μύθος παρέμεινε ζωντανός στην Ολλανδία, όπου η ολλανδική ορθογραφία των Nikolaas Sint το όνομά του ήταν τελικά μετατρέπεται σε Sinterklaas. Παιδιά της Ολλανδίας, θα άφηνε ξύλινα παπούτσια τους δίπλα στο τζάκι, και Sinterklaas θα ανταμείψει καλά παιδιά με την τοποθέτηση μεταχειρίζεται στα παπούτσια τους. Ολλανδοί άποικοι έφεραν έφερε αυτή την παράδοση μαζί τους στην Αμερική τον 17ο αιώνα και εδώ την Αγγλικανική όνομα του Αϊ Βασίλη προέκυψε.
Το 1822 Clement C. Moore συνέθεσε το ποίημα την επίσκεψη του Αγίου Νικολάου, που δημοσιεύθηκε τη νύχτα πριν από τα Χριστούγεννα ως δώρο για τα παιδιά του. Σε αυτό, απεικονίζει τον Άγιο Βασίλη:
Είχε ένα ευρύ πρόσωπο και μια μικρή κοιλιά γύρο,Αυτό συγκλόνισε όταν γέλασε, όπως ένα μπολ γεμάτο με ζελέ,Ήταν chubby και παχουλός, μια σωστή ευχάριστα παλαιά νεράιδα,Και γέλασα όταν τον είδα, παρά τον εαυτό μου?Ένα κλείσιμο του ματιού του και μια συστροφή του κεφαλιού τουΣύντομα μου έδωσε να μάθω δεν είχα τίποτα να φοβούνται.
Άλλες χώρες διαθέτουν διαφορετικό δώρο-κομιστών για τα Χριστούγεννα ή Advent σεζόν: La Befana στην Ιταλία ~ Οι τρεις βασιλιάδες στην Ισπανία, το Πουέρτο Ρίκο, το Μεξικό και ~ Christkindl ή στο νεογέννητο Χριστό στην Ελβετία και την Αυστρία ~ Πατέρας Χριστούγεννα στην Αγγλία ~ και Pere Noel, Πατέρας των Χριστουγέννων ή του παιδιού Χριστού στη Γαλλία. Ακόμα, ο αριθμός του Αϊ Βασίλη ως μια πάρα πολύ, καλοπροαίρετη, παχουλό άνδρα σε ένα κόκκινο κοστούμι που περιγράφεται στο ποίημα του Moore παραμένει μαζί μας σήμερα και είναι αναγνωρισμένο από παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο.

                              Χριστουγεννιάτικα Δέντρα

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα
Σε 16ου αιώνα η Γερμανία έλατα ήταν διακοσμημένα, τόσο εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με τα μήλα, τα τριαντάφυλλα, επιχρυσωμένο καραμέλες, και χρωματιστό χαρτί. Κατά το Μεσαίωνα, ένα δημοφιλές παιχνίδι θρησκευτική απεικονίζεται η ιστορία του Αδάμ και της Εύας απέλαση από τον Κήπο της Εδέμ.

Ένα έλατο κρέμασε με μήλα χρησιμοποιήθηκε για να συμβολίσει τον Κήπο της Εδέμ - το Δέντρο Paradise. Το παιχνίδι τελείωσε με την προφητεία του σωτήρα που έρχονται, και έτσι ήταν συχνά εκτελούνται κατά τη διάρκεια της σεζόν Advent.

Είναι έκρινε ότι προτεσταντική μεταρρυθμιστή Martin Luther κοσμείται πρώτα δέντρα με το φως. Ενώ έρχεται σπίτι κάποιου Δεκέμβρη βράδυ, την ομορφιά των αστεριών λάμπει μέσα από τα κλαδιά ενός έλατου τον ενέπνευσε για να αναδημιουργήσουν το αποτέλεσμα, τοποθετώντας κεριά στα κλαδιά του μικρού ελάτου μέσα στο σπίτι του

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο έφερε στην Αγγλία από τον σύζυγό της Βασίλισσας Βικτωρίας, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος από την πατρίδα του τη Γερμανία. Η διάσημη Νέα Illustrated χαρακτική το 1848, που χαρακτηρίζει τη βασιλική οικογένεια της Βικτώριας, Albert και τα παιδιά τους συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Windsor Castle, διέδωσε το δέντρο όλη βικτωριανής Αγγλίας. Μεταφέρθηκε στην Αμερική από το Pennsylvania Γερμανούς, το χριστουγεννιάτικο δέντρο έγινε από τα τέλη του 19ου αιώνα.

 Χριστούγεννα στην ΕλλάδαΣτην Ελλάδα όταν μιλάμε για το "διακοπές" εννοούμε την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.
Παραδοσιακά, την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων διαρκεί 12 ημέρες στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλά έθιμα που συνδέονται με το "δώδεκα ημέρες των Χριστουγέννων,« κάποιες πολύ παλιές και άλλες σχετικά πρόσφατες, όπως το διακοσμημένο δέντρο και η γαλοπούλα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι ημερών.
Ιστορικά, το 354 μ.Χ. είχε κανονιστεί για τη γέννηση του Χριστού να γιορτάζεται στις 25 Δεκεμβρίου, την ίδια ημέρα που γιορτάζεται η γέννηση του αρχαίου θεού Μίθρα, γνωστό ως «ανίκητος θεού ήλιου" και ο θεός όλων των ηλιακών θεοτήτων στην ειδωλολατρία . Με την αλλαγή, και η στροφή των ανθρώπων προς άλλους θεούς, η δημοτικότητα του «αήττητου Θεού Ήλιου» έπεσε και ο Χριστός πήρε τη θέση του.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΕΛΛΆΔΑ
Χριστούγεννα στην Ελλάδα, ή «οι διακοπές," δεν είναι αυτό που ήταν πριν από 40 χρόνια. Με τα χρόνια παρατηρούμε μια καθολική Πολιτιστική ανάπτυξη ως τη Δυτική Ευρώπη της τελωνειακής διαδίδεται όλο και περισσότερο την αλλαγή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προκάλεσε την εξάλειψη των τοπικών εθίμων, σε ορισμένους τομείς - ακόμη και ολόκληρες χώρες.
Σήμερα τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα φαίνεται πιο εντυπωσιακά, πιο γυαλιστερά και πιο λαμπερό. Αποθηκεύστε τα παράθυρα είναι διακοσμημένα με σχεδόν ένα μήνα πριν, και στις πόλεις είναι οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης άναψε με πολύχρωμα φώτα. Επίσης, πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν τώρα είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα σε χώρους που προσφέρουν χειμερινές διακοπές.
Οι Έλληνες θα διασκεδάσουν σε κλαμπ, στα μπουζούκια, τα οποία έχουν σχεδόν εξαφανιστεί στην Κρήτη, ή να μείνει στο σπίτι και να παρακολουθήσετε κάποια εντυπωσιακά δείχνουν διακοπές στην τηλεόραση. Όμως, την ημέρα των Χριστουγέννων, όλα τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται στο γιορτινό τραπέζι που το δείπνο.
Οι ημέρες το όνομα του Μανώλη ή Εμμανουήλ ή Μάνος ή Emanuela όλα γιόρτασε την ημέρα των Χριστουγέννων, και οι φίλοι και συγγενείς θα σταματήσει από το να ευχηθώ "χρόνια πολλά" ή "ΧΡΟΝΙΑ Πόλα".
Στους παλιούς χρόνους, τα Χριστούγεννα ήταν πιο απλή, πιο ζεστό, ίσως πολύ πιο κοντά στο αληθινό πνεύμα των διακοπών. Πολλές από τις παραδόσεις του αιώνες πριν συνεχίσει να υπάρχει ως έχει, έτσι τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα διατηρεί την πρωτοτυπία του και πολλά από τα έθιμα.
ΝΗΣΤΕΙΑ τα Χριστούγεννα
Στην Ελλάδα, μια περίοδος νηστείας θα ξεκινήσει σχεδόν 40 μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Αν και η νηστεία ήταν κατά κύριο λόγο για θρησκευτικούς λόγους, πολλοί την υπό εξέταση περίοδο να είναι μια υγιεινή πρακτική, καθώς και. Οι πιστοί δεν θα φάει οποιοδήποτε ζώο ή σχετίζονται με τα προϊόντα της, δηλαδή κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
Όπως Χριστούγεννα πλησίαζε, οι προετοιμασίες άρχισαν έτσι όλα θα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή. Σπίτια θα πρέπει να καθαρίζονται με ιδιαίτερη φροντίδα, και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα οι νοικοκυρές θα προετοιμάσει τα μπισκότα Χριστουγέννων, που θα φαγωθεί την ημέρα των Χριστουγέννων, όταν η νηστεία τελείωσε.
Στο παρελθόν, τα cookies μέλι (μελομακάρονα) έγιναν αποκλειστικά για τα Χριστούγεννα, ενώ τα μπισκότα ζάχαρης, ή κουραμπιέδες (kourabiethes, ου όπως στην προκειμένη), ήταν προετοιμασμένοι για το νέο έτος. Σήμερα, όμως, η διάκριση αυτή δεν τηρείται και οι δύο μελομακάρονα και κουραμπιέδες, είναι έτοιμοι και καταναλώνονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους περίοδο διακοπών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons