Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ


ΥΛΙΚΑ

2 κιλά χοιρινή πανσέτα ολόκληρη 
(ζητάμε από το χασάπη να την 
ανοίξει σαν φύλλο) 
250 γρ. ρεγκάτο σε 
μπαστουνάκια 250 γρ. 
κεφαλογραβιέρα σε 
μπαστουνάκια 
400 γρ. μπέικον σε λωρίδες  
Μουστάρδα  
Λάδι Αλάτι Πιπέρι 
Σκόρδο τριμμένο 3 δόντια
                                                      ΟΔΗΓΙΕΣ   
Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αλείφουμε με σκόρδο το χοιρινό (που είναι ανοιγμένο σαν μεγάλο φύλλο). Αλείφουμε με τη μουστάρδα την επιφάνειά του και από πάνω στρώνουμε το μπέικον. Καλύπτουμε τη μισή επιφάνεια με τα τυριά. Τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά και δένουμε με σπάγκο. Βάζουμε το ρολό σε μια γάστρα  αλειμμένη με λίγο λάδι,  αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με μουστάρδα και περιχύνουμε και λίγο ελαιόλαδο  Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, για να μην κολλήσει το ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 2 ώρες περίπου ώρες. Εάν θέλουμε βάζουμε πατάτες και καρώτα χοντρά κομμένα. Θα είναι ένα ωραίο συνοδευτικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons