ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πέρκα
Κρεμμύδια αρκετά, Μπουκέτα μπρόκολο
Πιπεριές διάφορες χρωμάτων, καρότα σε ροδέλες
3 αγκινάρες κομμένες στα τρία
1 σελινόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
3 πατάτες σε ροδέλες
Σκόρδο ένα μικρό  κεφάλι
Μαϊντανό ένα ματσάκι
Αλάτι, Πιπέρι, ρίγανη, Μουστάρδα, ελαιόλαδο
Σάλτσα ντομάτα, άσπρο κρασί
Και ότι άλλα λαχανικά θέλετε
  
ΟΔΗΓΙΕΣ

Κόβουμε την Πέρκα σε κομμάτια. Καθαρίσουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε της πατάτες σε σχήμα φέτες πορτοκαλιού σε λεπτές φέτες , επίσης και τα καρότα ,
μπρόκολα μπουκετάκια , μανιτάρια , φασολάκια , μπάμιες, αρακά. 
όλα Τα υλικά τα αλατίζουμε, πιπέρι, μουστάρδα, ελαιόλαδο, ρίγανη, χυμό λεμονιού , Τα απλώνομαι σε ένα μεγάλο ταψί και κατά προτίμηση τα κάθε λαχανικά χωριστά για να τα ελέγχουμε κατά το σερβίρισμα.Τοποθετούμε στο ταψί μας την κομματιασμένη Πέρκα, επάνω από τα λαχανικά ώστε να παίρνουν τα λαχανικά την γεύση της πέρκας.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στην μέση και εν συνεχεία αυτά σε κομμάτια τύπου μακριάς χυλοπίτας, επίσης και της πιπεριές , τα σκόρδα σε κομμάτια ελαφρός μεγάλα,
Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά , ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτα. Σάλτσες ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να πάρουν κόκκινο χρώμα. Τα σβήνουμε με άσπρο κρασί . ρίχνουμε νερό περίπου 300 γρ. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη . μαϊντανό χοντρό κομμένο. Όταν αρχίσουν και βράζουν τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα περιλούζουμε επάνω στο φαγητό μας .
Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, το ξεσκεπάζουμε και το ελέγχουμε εάν χρειάζεται λίγο νερό και το ξανά τοποθετούμε στον φούρνο για ένα μισάωρο περίπου ακόμη .
Δεν τα ανακατεύουμε, το ψάρι διαλύετε εύκολα έστω και εάν είναι μισό ψημένο , μόνο τα ξεκολλάμε από της άκρες του ταψιού. Προσπαθήστε τα λαχανικά να είναι σε λεπτές φέτες για να ψηθούν όλα μαζί το ψάρι ψήνετε γρήγορα.
Σερβίρετε ζεστό,  συνοδεύετε με λευκό κρασί
Καλή όρεξη
Bill Pan                                                   
                           Πρώτο στάδιο                                               
 
       
                                                            Δεύτερο στάδιο



      
  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons