Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ


ΥΛΙΚΑ

1 κούπα Λάδι
2 κιλά σε μερίδες Αρνάκι  
6 δεμάτια φρέσκα
1 κιλό Κρεμμυδάκια 
ένα Μαρούλι
1/2 κούπας ψιλοκομμένος Άνηθος
2 Αυγά
1/2 κούπας Χυμός λεμονιού

                                ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάλτε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του αρνιού. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και νερό. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μισό μαλακώσει το κρέας. Καθαρίστε, καλά τα κρεμμυδάκια και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια. Ρίξτε τα μαζί με το μαρούλι, το άνηθο και το μαϊντανό στην κατσαρόλα με το κρέας κι αφήστε τα να βράσουν, χωρίς να λιώσουν.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, φτιάξετε το αυγολέμονο χτυπήσατε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, σ' ένα μπολ, ρίξτε μέσα σ' αυτά λίγο από το ζουμί του φαγητού κι αδειάστε τα επάνω στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons