Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ


ΥΛΙΚΑ
5 μεγάλα πράσα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κούπα ρύζι (προτιμώ το κίτρινο)
2 μεγάλες κουταλιές πάστα ντομάτας
λίγο ελεολαδο
λεμόνι για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι ή ένα κύβο λαχανικών

ΟΔΗΓΙΕΣ :
βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα.
κόβουμε το κρεμμύδι μας και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο.
καθαρίζουμε τα πράσα.
κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια των 3 εκατοστών περίπου. τα μισά τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες ρίχνουμε και τα πράσα και τα σοτάρουμε κι αυτά για λίγο.
ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε τα πράσα λίγο να μαλακώσουν (5-10 λεπτά),  προσθέτουμε την ντομάτα και τον κύβο ή αλατοπίπερο. αφού βράσουν λιγάκι, προσθέτουμε το ρύζι. ρίχνουμε και νερό και αφήνουμε να βράσει.
σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε το φαγητό
το σερβίρουμε με λεμόνι.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons