Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ


ΥΛΙΚΑ

6 κούπες γάλα
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι
6 αυγά
18-20 φύλλα κρούστας
1 κούπα βούτυρο
Φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
2 ½ κούπες ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

                                                     ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα να βράζει, μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Ρίχνετε, ανακατεύοντας συνεχώς, το σιμιγδάλι και το αφήνετε να πάρει βράση. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πετάτε τη φλούδα και ρίχνετε τα αυγά χτυπημένα. Τη βάζετε πάλι στη φωτιά, δουλεύοντας την δυνατά και μόλις πάρει βράση την αποσύρετε. Ρίχνετε στην κρέμα το μισό βούτυρο και την ανακατεύετε, κατά διαστήματα, για να μην κάνει κρούστα. Στρώνετε σε ταψί 8-10 φύλλα, αλείφοντας το καθένα με λιωμένο βούτυρο. Αδειάζετε την κρέμα στ ο στρωμένο με φύλλα ταψί και διπλώνετε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που εξέχουν. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, καλά βουτυρωμένο ένα-ένα και χαράζετε τα τελευταία φύλλα από πάνω με την μύτη ενός μαχαιριού σε τετράγωνο ή μπακλαβά σχήματα. Ψήνετε τα γαλατομπούρεκο στους 180 οC για 45 λεπτά περίπου, σκεπάζοντας αλουμινόχαρτο, για να μη ροδίσει πολύ. Ετοιμάζετε το σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό. Το αφήνετε βράσει πέντε λεπτά. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και αποσύρετε από τη φωτιά. Μόλις ψηθεί το γαλακτομπούρεκο όπως είναι ζεστό, το περιχύνετε με το σιρόπι, κρύο, και το αφήνετε να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons