ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φλούδες νεραντζιών
1200 γρ. ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμός μισού λεμονιού
ΟΔΗΓΙΕΣ
Διαλέγετε νεράντζια με ζωηρό χρώμα, τα πλένετε και ξύνετε ελαφρά στον τρίφτη τη φλούδα τους. Χαράζετε τη Φλούδα τους σε τέσσερα κομμάτια και τα αφαιρείτε.
Πλένετε τα κομμάτια καλά, τα στρίβετε σε κυλίνδρους και τα περνάτε σε κλωστή, τρυπώντας τα με βελόνα, σαν κομπολόγια. Τα βάζετε να βράσουν σε άφθονο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα ρίχνετε μετά σε κρύο νερό, που το αλλάζετε μερικές φορές για να ξεπικρίσουν και τα αφήνετε για δύο μέρες.
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά και ρίχνετε τις φλούδες νεραντζιών, που έχετε στραγγίσει σε πετσέτα. Τις βράζετε για δέκα λεπτά και τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.
Βάζετε το σιρόπι να δέσει, ρίχνετε μετά τις φλούδες, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και αφήνετε το γλυκό να δέσει καλά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου