ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ




ΥΛΙΚΑ

2 κιλά ντομάτες ώριμες
3 κρεμμύδια μέτρια ξερά, κατά προτίμηση άσπρα
μισό κεφάλι σκόρδο μέτριο
Μαϊντανό
Ρίγανη φρέσκια χλωρή
Βασιλικός  χλωρός
Μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Μια κούπα ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Κόβουμε της ντομάτες σε κομμάτια αμύγδαλου και βάλτε να σιγοβράσουν. Σε ένα βαθύ τηγάνι Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το σκόρδο και τα σοτάρετε σε ελαιόλαδο να μαραθούν καλά, τα  αδειάσετε εκεί που σιγοβράζει η ντομάτα, προσθέτετε  όλα τα πράσινα λαχανικά  κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα αδειάζεται και αυτά στην ντομάτα, προσθέτετε την ζάχαρη αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 1 1/2 ώρα ανακατεύουμε συχνά Περάστε την από το μπλέντερ ή με το ραβδομπλέντερ,  (μην την κάνετε σαν χυλό.)

 Εαν η σάλτσα δεν έχει δέση καλά προσθέσετε.

 Βάζουμε σε ένα μπολ 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ,  1 κ.σ. νερό κρύο και ανακατεύουμε καλά.

Στην  σάλτσα μας που βράζει και δεν έχει δέσει, βάζουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει.

Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βαζάκια , σιγά σιγά μην σπάσουν από την θερμότητα κλείνουμε καλό και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος ή στο  ψυγείο.

Αυτή η σάλτσα είναι η ποιο κατάλληλη και για πολλές χρήσης. Για ζυμαρικά, για αστακό μακαρονάδα, Γαριδομακαρονάδα, και ιδανική για αφροδισιακά πιάτα όπως για μύδια κρασάτα και φέτα. Βάλετε σε γυάλινα βάζα όταν είναι ζεστή Και εάν τη , την τοποθετείτε στο ψυγείο και παραμένει καλή για μεγάλο διάστημα.

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons