Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

1 γαλοπούλα περίπου 4 - 5  κιλά

ΥΛΙΚΑ 

Για τη γέμιση
1/2 κούπα ρύζι σπυρωτό
1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
1/4 κιλού κιμά χοιρινό
1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Τα εντόσθια της γαλοπούλας εκτός έντερα
1 κούπα κάστανα (βρασμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα)
Λίγα κουκουνάρια .
6 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
λίγο αλάτι - λίγο πιπέρι
1/2 κούπα νερό
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Προαιρετικά μπορείτε να ψιλοκόψετε  διάφορες πιπεριές χρωματιστές για να χρωματίσει η γέμιση
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη γέμιση: Πλένετε και κόβετε σε κομμάτια τα εντόσθια της γαλοπούλας. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι πιπεριές και τον κιμά. Να μαραθούν καλά Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη. Προσθέτετε τα κάστανα, το κουκουνάρι, μαϊντανό λίγο αλάτι αντί αλάτι αν θέλετε διαλύστε στο νερό κύβο κότας για καλύτερη γεύση   και λίγο πιπέρι. και τα αφήνετε  να στραγγίξουν. Σημείωση   μπορεί η γέμιση να φτιαχτή και από βραδύς και να μείνει στο ψυγείο και να είναι και έτοιμη το πρωί. Για τη γαλοπούλα:. Πλένετε πολύ καλά τη γαλοπούλα και την αφήνετε να στραγγίζει.. Γεμίζετε τη γαλοπούλα με τη γέμιση, τη ράβετε και την τοποθετείτε μέσα σ' ένα ταψί, και αλείψατε την  με ελαιόλαδο βάζοντας το στήθος της προς τα πάνω. Και αλατίστε  πιπερίστε την να γίνει η  δουλειά Μερακλής  τίκι  Βρέξετε μια λαδόκολλα με νερό και σκεπάστε την γαλοπούλα γύρο γύρο προσθέστε νερό στο ταψί για πικάντικες γεύσεις βάλτε στο ταψί καθαρισμένα και χοντροκομμένα κρεμμύδια και καρώτα Την αφήνετε να ψηθεί στους 160 C τόσες ώρες όσες είναι και τα κιλά της. Περίπου συμπληρώνετε στο ταψί νερό, αν χρειαστεί καλό θα είναι τελειώνοντας το ψήσιμο να έχουν μείνει υγρά στο ταψί τα σουρώνομαι και με αυτά φτιάχνομαι μια  ωραία σάλτσα    (gravy)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons