ΑΡΝΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΣΠΕΤΣΙΩΤΙΚΟ


 ΥΛΙΚΑ

Μερίδες 6

1  κιλό αρνί από σπάλα ή νεφραμιά
½ κιλό φρέσκο κρεμμυδάκια
4 μεγάλα μαρούλια
½ κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
2 αυγά
2 λεμόνια
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. σούπας αλεύρι
αλάτι,, πιπέρι.



ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και, το λάδι, και, σοτάρετε το κρέας κομμένο σε μερίδες από όλες τις πλευρές  για 10 λεπτά.
Ρίχνετε αλατοπίπερο, 2 κούπες ζεστό νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και, σιγοβράζεται για μια ώρα
Προσθέτετε τα μαρούλια κομμένα σε κομμάτια, τα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες, τον άνηθο και σιγοβράζεται για 45 λεπτά ακόμα. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά καλά με το αλεύρι και ρίχνετε λίγο-λίγο τον χυμό των λεμονιών. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε αρκετή από τη σάλτσα του κρέατος σιγά-σιγά στα αυγά. Χτυπάτε καλά και ρίχνετε αυτή τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας, φροντίζοντας να πάει παντού. Βάζετε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά για 2 λεπτά και μόλις πάρει βράση την κατεβάζετε και σερβίρετε το φαγητό αμέσως.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons