ΥΛΙΚΑ
• 1 συκωταριά περίπου 1.000-1.200
γρ.
• 1 κούπα . ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
• αλάτι, πιπέρι
• φύλλα από κλωναράκια ρίγανης, φρέσκιας, ή 2 κ,σ. ξερή
• χυμός από 2 λεμόνια
• 1 κούπα . ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
• αλάτι, πιπέρι
• φύλλα από κλωναράκια ρίγανης, φρέσκιας, ή 2 κ,σ. ξερή
• χυμός από 2 λεμόνια
Οδηγίες
Πλένουμε τη συκωταριά και τη
ζεματάμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τη σουρώνουμε και την πλένουμε να φύγουν
οι αφροί, την κόβουμε με το ψαλίδι σε μικρά κομμάτια, μπουκιές. Σε μια πλατιά κατσαρόλα
ζεσταίνουμε το λαδί, ρίχνουμε τις μπουκιές και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά
για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε,
χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία , σκεπάζουμε και αφήνουμε τη συκωταριά να
μαγειρευτεί για περίπου μισή ώρα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. και 7 λεπτά πριν από
το τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
Σερβίρετε πάντα ζεστή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου