ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κυδώνια μεγάλα
1 κιλό ζάχαρη
l ½ κούπα νερό
χυμός μισού λεμονιού
λίγη βανίλια
ΟΔΗΓΙΕΣ
Κα9αρίζετε τα φλούδια οπό το κυδώνι και ξύνετε τη σάρκα τους σε χοντρό τρίφτη (του κρεμμυδιού).
Το βάζετε να βράσουν σε κατσαρόλα με μια κούπα νερό και τον χυμό του λεμονιού, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, ρίχνετε μισή κούπα νερό ακόμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφήνετε το γλυκό να βράσει και να δέσει το σιρόπι του.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου