ΥΛΙΚΑ
2 κούπες κόκκινο κρασί 1 κρεμμύδι,
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας λάδι
1λεμόνι,
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι., πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σιγοβράζετε το κρασί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο κομμένο στη μέση, μέχρι να μείνει το μισό υγρό. Πετάτε το σκόρδο και προσθέτετε το βούτυρο, το λάδι, τον χυμό του λεμονιού, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε, αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε. Γίνεται περίπου 1½ κούπα και συνοδεύει κρέας, ψάρι, χορταρικά και σαλάτες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου