Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ


Υλικά 
(για 8 μερίδες)
• 2 ½ κιλά χοιρινή σπάλα
Για τη μαρινάτα
• το χυμό από 3 πορτοκάλια
• το χυμό από 11/2  λεμόνι,
το ξύσμα από 1
πορτοκάλι και 1 λεμόνι
• 1  φλιτζ. ελαιόλαδο
• 5 σκελίδες σκόρδο
• 1 φλιτζ. λευκό κρασί
• 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
• 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
• πιπέρι φρέσκο τριμμένο
Για  πατάτες
• 1 3/4 κιλά  πατάτες ή γλυκοπατάτες, μικρές ολόκληρες
   ή και πιο μεγάλες, κομμένες στη μέση
• 1 πορτοκάλι καλά πλυμένο και κομμένο
   σε φέτες
• 11/2 φλιτζ. λιαστές ντομάτες
• 1 φλιτζ. σύκα ξερά
• 1 κ.σ. πάπρικα
• αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ 
1. Σε ένα σκεύος που χωράει το χοιρινό κρέας βάζουμε τα υλικά της μαρινάτας και το κρέας. Το μαρινάρουμε για 4 ώρες, και το γυρίζουμε μερικές φορές για να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές.
2. Σε άλλο σκεύος βάζουμε  όλα τα υλικά για τις πατάτες και τα ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το κρέας (μετά το μαρινάρισμα) σε ένα ταψί.
3. Στα υγρά της μαρινάτας βάζουμε το μείγμα με τις πατάτες. Το νέο μείγμα το βάζουμε στο ταψί με το χοιρινό κρέας. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με την τριμμένη φρυγανιά.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 50’ στους 180 βαθμούς. Αν πάρουν χρώμα, μπορούμε να σκεπάσουμε το ταψί με μια βρεγμένη λαδόκολλα και να συνεχίσουμε το ψήσιμο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons