ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλα μήλα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
κουτ. σούπας γαλέτα
κουτ. σούπας σταφίδες 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
½ κούπα άσπρο κρασί
αλάτι., πιπέρι,, κανέλα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σοτάρετε στο βούτυρο τα μήλα καθαρισμένα και, ψιλοκομμένα. Προσθέτετε τη γαλέτα και, συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ρίχνετε τις σταφίδες, την κανέλα, το κρασί και, βράζετε ώσπου να μαλακώσουν τα μήλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο και, σερβίρετε τη σάλτσα ζεστή.
Γίνεται, περίπου 2 κούπες και, συνοδεύει, πουλερικά και, κυνήγι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου