Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ


Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. ρύζι Καρολίνα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
1/2 ματσάκι άνηθο
150 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δυόσμο φρέσκο
70 αμπελόφυλλα τρυφερά
Οδηγίες
Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, και τα σοτάρουμε με το μισό από την ποσότητα λάδι. Έπειτα τα ρίχνουμε στον κύμα. Ρίχνουμε και το ρύζι, τον άνηθο, το αλάτι ,το πιπέρι, τη ρίγανη και τον δυόσμο και ζυμώνουμε. Παίρνουμε ένα αμπελόφυλλο και το απλώνουμε στον τραπέζι μας με τα νευρά προς τα πάνω. Βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε τα 2 πλαϊνά και τα κάνουμε όσο μπορούμε τετράγωνα, πρέπει να ξεφύγουμε από το σύγχρονο ρόλιασμα, και να πάρουν το σχήμα τετραγώνου περίπου.  Απλώνουμε αμπελόφυλλα στον πάτο της κατσαρόλας και βάζουμε μέσα με σειρά τα γιαπράκια. Ρίχνουμε από πάνω και το υπόλοιπο λάδι και νερό όσο να τα σκεπάσει. Τα καλύπτουμε με ένα μεγάλο πιάτο, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα σιγοβράζουμε μέχρι να τραβήξουν το νερό. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε σκεπασμένα για να φουσκώσει καλά το ρύζι. τα  αβγοκόβουμε με την παρακάτω συνταγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons