ΡΟΞΑΚΙΑ




ΥΛΙΚΑ

800 γρ.. αλεύρι
1 ½ κούπα σπορέλαιο
1 ½ κούπα γάλα
1 κούπα καρυδόψιχα αλεσμένη
2 αυγό
2  κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας μαγιά σκόνη 
1/2κούπα κακάο σκόνη
Για το σιρόπι:
3    κούπες ζάχαρη 
1 κούπα νερό

                                                           ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα, που έχετε λίγο ζεστάνει, προσθέτετε το σπορέ­λαιο και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και, ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά και χωρίζετε τη ζύμη σε δυο ίδια κομμάτια.
Στο ένα κομμάτι προσθέτετε το κακάο σκόνη, ζυμώνετε και αφήνετε τα δυο κομμάτια ζύμης να φουσκώσουν για μισή ώρα. Ανοίγετε τα κομμάτια ζύμης με τον πλάστρη σε δυο χοντρά φύλλα, πάχους περίπου ενός εκατοστού, και βάζετε το κομμάτι με το κακάο πάνω στο άλλο κομμάτι. Πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα, τυλίγετε τις ζύ­μες σε ρολό και κόβετε με ένα μαχαί­ρι σε ροδέλες, φάρδους ενός δακτύλου. Τοποθετείτε τις ροδέλες σε βουτυρω­μένο ταψί (με τις τομές κάτω και πάνω) και ψήνετε σε προ9ερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν, στους 180Cο. Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζον­τας για πέντε λεπτά τη ζάχαρη με το νερό, και περιχύνετε το ταψί με τα ροξάκια, μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο. Τα αφήνετε να ρουφήξουν το σιρόπι και να κρυώσουν, πριν τα σερβίρετε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons