Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

ΡΙΖΟΤΟ


ΥΛΙΚΑ

200 γραμμάρια , ρύζι σπιροτό
100 γραμ, κρεμμύδια ξερά
100 γραμ. καρώτα
100 γραμ. αρακά
600 γραμ. νερό
1/3 κουτ, μικρό Πιπέρι
Λιγο ελαιόλαδο  
Knorr  κότας
Σαφράν προαιρετικά

                           ΟΔΗΓΙΕΣ
Κοφτέ τα κρεμμύδια και τα καρώτα μικρά κωματάκια σε μια κατσαρόλα τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο να μαραθούν καλά ,προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε να σοτάρετε και το ρύζι έτσι το κάνουμε να μην μας λασπόνι, ελαφρά να μην μας μαυρίσει προσθέστε το νερό και καλό είναι να είναι ζεστό. εάν έχετε ζωμό από κάποιο βρασμένο κρέας θα ήταν και το καλύτερο αντί από το νερό     προσθέστε το πιπέρι και το Knorr κότας αντί για αλάτι, προσθέστε και λίγο σαφράν για να πάρει λίγο κίτρινο χρώμα εάν θέλετε. όταν πάρει βράσει χαμηλώστε την φωτιά στο ελάχιστο για 20 λεπτά. Ανακατεύετε το Κανά δυο φορές και τελευταία προσθέστε και τον αρακά και βράστε το ακόμη για 5 λεπτά εάν έχετε βάλει πολύ φωτιά θα σας στεγνώσει το ρύζι προσέχετε το. Σερβίρετε ζεστό και με την κούπα. Διατηρείτε και στο ψυγείο και ξαναζεσταίνετε με κάποιο πιάτο ή πλαστικό στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν μαγειρεύετε να δημιουργείτε, και όχι βιαστικά πράματα
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons