Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ


ΥΛΙΚΑ
 8 πιπεριές για γέμισμα)
400γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδι
3 φέτες σκόρδο
μια κούπα  ρύζι 
 ελαιόλαδο
3 ντομάτες μέτριες κομμένες
 στο μπλέντερ χυμό 
πιπέρι, αλάτι
δυόσμος, μαϊντανός
λίγη φέτα
                                                                ΟΔΗΓΙΕΣ
βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι, τρίβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο τον κιμά (ανακατεύουμε, σιγά-σιγά ρίχνουμε τη μισή από την κομμένη ντομάτα ρίχνουμε δυόσμο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε και το ρύζι και... ανακατεύουμε! το αφήνουμε λίγο να σιγοβράσει περίπου 10 λεπτά και να ρουφήσει τα υγρά προσθέτουμε την φέτα σε μικρά κομματάκια  πλένουμε τις πιπεριές και ανοίγοντας το "καπάκι" αδειάζουμε από μέσα τους τα σπόρια. Βάζουμε στις πιπεριές την γέμιση και τις τοποθετούμε σε ένα πυρές  (αν περισσέψει κιμάς, ανάλογα με την χωρητικότητα των πιπεριών που έχουμε επιλέξει) τον βάζουμε χύμα στο πυρές, και εάν θέλουμε βάζομε και πατάτες κομμένες στενόμακρες στα διάμεσα ανάμεσα από τις πιπεριές και προσθέτουμε και λίγο νερό προσθέτουμε το υπόλοιπο τις ντομάτες επάνω στης πιπεριές . ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 45-50 λεπτά (μπορεί και παραπάνω, ανάλογα τον φούρνο, καλή όρεξη 

           

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μέσα στη γέμιση του κιμά και του ρυζιού ρίχνω φρέσκια ρίγανη και θυμάρι. Είναι το κάτι άλλο.

bill pan είπε...

Η μαγειρική είναι αγάπη και ι φαντασία, προσθέτουμε ή αφαιρούμαι

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons