ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΕΙΚ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 










ΥΛΙΚΑ:

525 g σταφίδα

225g χρυσή σταφίδες σουλτανίνα
225g σταφίδες
110g μικτή ζαχαρωμένα φλούδα, ψιλοκομμένο
165 κεράσια κομμένα κατά το ήμισυ
300g για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι
πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού επίπεδο μικτών μπαχαρικών
½ κουταλάκι του γλυκού επίπεδο κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού επίπεδο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
300g βούτυρο, να μαλακώσουν ελαφρώς
300g καφέ ζάχαρη
Ξύσμα από ½ λεμόνι
6 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ, συν έξτρα for feeding

ΟΔΗΓΙΕΣ :

Ζεστάνετε το φούρνο στους 300 ° F/150 ° C /
Η θερμοκρασία είναι χαμηλή, όπως η τούρτα χρειάζεται πολύ αργό ψήσιμο. Είναι γεμάτη με φρούτα σάκχαρα, και το κονιάκ και όταν η θερμοκρασία του είναι υψηλότερο έξω από το κέικ θα κάψει και το εσωτερικό είναι καλά ψημένο.
Γραμμή ένα 9 ιντσών φόρμα για κέικ με 2 πάχη της περγαμηνής ή λαδόχαρτο. Ισοπαλία διπλή ταινία του καφέ ή χαρτί εφημερίδων γύρω από το εξωτερικό. Αυτό λειτουργεί ως μονωτικό υλικό και να αποτρέψει το κέικ από το κάψιμο στο εξωτερικό Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το γιατί εδώ.
    Σε ένα μεγάλο ευρύχωρο μπολ ανακατέψτε το ψήσιμο σταφίδα, σουλτανίνα, σταφίδες, φλούδες και τα κεράσια με το αλεύρι, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
    Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ κρέμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ελαφρύς και χνουδωτός. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε το χτυπημένο αυγό στο μίγμα βουτύρου λίγο σε έναν χρόνο, που κτυπά καλά μετά από κάθε προσθήκη - δεν προσπαθούν να βιαστούμε αυτή τη διαδικασία, όπως το μείγμα θα μπορούσε να πήζει. Αν το κάνει πήζει απλά προσθέσετε ένα φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι, αυτή αναμένεται να επιφέρει το μίγμα πίσω από κοινού. Αν δεν επιστρέψει μαζί, μην φθείρετε, το κέικ θα εξακολουθεί να είναι νόστιμα.
    Προσεκτικά φορές στο μισό αλεύρι και τα φρούτα στο μίγμα των αυγών και το βούτυρο, που έχει συσταθεί μια φορά επαναλάβετε με το υπόλοιπο αλεύρι και τα φρούτα. Στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ.
    Μετακινήστε με το κουτάλι το μείγμα κέικ μέσα στο σκεύος που έχετε ετοιμάσει τούρτα κάνοντας ότι δεν υπάρχουν κενά αέρα. Μόλις γεμίσει λεία την επιφάνεια με το πίσω μέρος του κουταλιού s και να κάνουμε μια μικρή βουτιά στο κέντρο (αυτό θα αυξηθεί πίσω πάλι κατά το μαγείρεμα και να δημιουργήσετε μια ομαλή επιφάνεια για κερασάκι στην τούρτα).
    Τέλος, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας καθαρίσει τυχόν επιχρίσματα από κτύπημα κέικ με το αντικολλητικό περιτύλιγμα, αν αφεθεί στο ότι θα καεί, και αν και δεν θα επηρεάσει την τούρτα, αυτό δεν μυρίζει πάρα πολύ καλό.
    Σταθείτε ο κασσίτερος σε ένα διπλό στρώμα της εφημερίδας στο κάτω μέρος του φούρνου, αν έχετε ένα φούρνο αερίου εξασφαλίσει το χαρτί είναι πολύ μακριά από την οποιαδήποτε φλόγα, και το ψήνουμε για 4 ½ ώρες. Εάν η τούρτα είναι η αμαύρωση πάρα πολύ γρήγορα, να καλύπτει το ταψί με ένα διπλό στρώμα Αντικολλητικό χαρτί ή περγαμηνή μετά από 2 ½ ώρες. Κατά τη διάρκεια του χρόνου μαγειρέματος αποφύγει το άνοιγμα της πόρτας του φούρνου πάρα πολύ συχνά δεδομένου ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει το κέικ να καταρρεύσει.
    Μετά από 4 ½ ώρες το κέικ είναι έτοιμο. Το κέικ πρέπει να είναι όμορφα αυξηθεί και ένα βαθύ καφέ πάνω από όλα. Τοποθετήστε ένα σουβλάκι ή πρόστιμο μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν υπάρχει κολλώδη ζύμη για το σουβλάκι, όταν το βγάλετε χρειάζεται μαγείρεμα πλέον, αν είναι καθαρή, το κέικ κάνει και το βγάζουμε από το φούρνο.
    Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε κασσίτερο σε ένα ράφι καλωδίων για μια ώρα, στη συνέχεια, αφαιρέστε από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει τσίμπημα από την επιφάνεια του κέικ με ένα λεπτό μεταλλικό σουβλάκι και σιγά-σιγά ρίχνουμε πάνω από 2 με 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ. Αυτή η διατροφή πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα.

  Το κέικ πρέπει να φυλάσσονται τυλιγμένα σε Λαδόχαρτο ή λαδόκολλα σε ένα αεροστεγές κουτί.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons