ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΧΟΡΙΑΤΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό καρύδια περίπου χοντροκομμένα
1/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο ή
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
¼ της κούπας ζάχαρη
3 κουταλιές κονιάκ
1/2 κιλό κανταϊφι
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα μαργαρίνη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 κούπας ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/2 κούπας γλυκόζη
λίγο ξύσμα λεμονιού
1-2 ξύλα κανέλα ή λίγο ξύσμα λεμονιού
φιστίκι Αίγινας χοντρό αλεσμένο
Άτομα: Γίνονται 30 κομμάτια περίπου
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

 ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατέψτε προτα τα 5 πρώτα υλικά και ραντίστε τα με το κονιάκ. Ξάνετε το κανταϊφι και χωρίστε το σε περιπου σε 30-35 μέρη να σχηματίζονται μακρόστενες λωρίδες. φυλάξτε το σκεπασμένο με υγρή πετσέτα, για να μην ξεραίνεται. Βάλτε στην άκρη κάθε λωρίδας μία κουταλιά από το μίγμα της γέμισης και τυλίξτε απαλά μπορείτε σε ρολό. Μην τα σφίξετε, γιατί σφίγγουν κατά το ψήσιμο και δε θα γίνουν αφράτα. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά με το άλλο. Λιώστε μαζί το βούτυρο και τη μαργαρίνη και περιχύστε τα ρολά με ένα κουτάλι, να βραχούν παντού. Στο σιμιο αυτό μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη. Για να τα ψήσετε αλη μερα , ξεπαγώστε τα πρώτα. Σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30', ώσπου να ροδίσουν καλά. Βράστε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι 5' και περιχύστε το κανταΐφι, μόλις βγει από το φούρνο. Αφήστε αρκετά  να παγώσει, να πιει όλο το σιρόπι και βγάλτε το σε πιατέλα. Πασπαλίστε το με λίγο φιστίκι Αίγινας. Για να διατηρηθεί τραγανιστό, μην το σκεπάσετε. Διατηρείται και εκτός ψυγείου αρκετές ημέρες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons