Για ένα ταψί οικιακής κουζίνας
Κολοκύθι πολίτικο
100 γρ, Τραχανά γλυκό
200 γρ, γάλα
Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
3 Αυγά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μερικά κλωνάρια Μάραθο
κανέλλα
Χωριάτικο φύλλο
προαιρετικά και σταφίδες
Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
3 Αυγά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μερικά κλωνάρια Μάραθο
κανέλλα
Χωριάτικο φύλλο
Οδηγίες
Να μείνει στο ψυγείο ένα βραδύ μέσα σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά του.
Το στύβουμε με τις παλάμες μας και κρατάμε τα ζουμιά που βγάλαμε κατά το στύψιμο.
Ρίχνουμε τον τραχανά στο μπολ με το κολοκύθι,
Προσθέτουμε λιγότερο από ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, εξίσου πιπέρι , εξίσου κανέλλα, τον μάραθο , μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
Τα ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα μίγμα ομοιογενείς. Καλά είναι να μείνουν μια ώρα στο μπωλ.
Σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο απλώνουμε το φύλλο , το πατάμε ελαφρώς να πάει παντού.
Ρίχνουμε μέσα το μίγμα της πίτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα και να υπολογίσετε το πάχος να μην είναι ποιο πολύ από ενάμιση πόντο. Γυρίστε το φύλλο που είναι στης πάντες επάνω περιμετρικά στην πίτα, εάν είναι πολύ κόφτε το με ένα μαχαίρι.
Τα κτυπάμε καλά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι να γίνει ένας χυλός προσθέτοντας τα ζουμιά που κρατήσαμε από το κολοκύθι που στύψαμε και τα βραδινά εάν χρειαστεί . Ένας χυλός σαν πηκτό μέλι.
Ρίχτετε το επάνω στην πίτα να κάνει ένα πέτσωμα περίπου μισό πόντο.
Σε ένα προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς την ψήνουμε 45 λεπτά ,
Ελέγχουμε γυρίζονταν το ταψί μπρος πίσω , σε μια ώρα περίπου είναι έτοιμη.
Μην την κόβετε πολύ ζεστή.
Αυτή η συνταγή ήταν της μάνας μου που μας έφτιαχνε, όταν είμαστε παιδιά και ξύναμε τα κολοκύθια με το κουτάλι και τις φούρνιζε στο ξυλόφουρνο…
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου