Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

ΡΑΒΑΝΙ
















ΥΛΙΚΑ :
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. φαρίνα αλεύρι
250 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
50 ml γάλα
1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν
3 βανίλιες άρωμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες ζάχαρη
2.5 κούπες νερό
2 άρωμα βανίλιες
μισού χυμό λεμονιού
1 φλιτζανάκι του καφέ φρέσκο βούτυρο
ΟΔΗΓΙΕΣ:

Σε μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, σιμιγδάλι, βανίλιες, και μπέικιν.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη και το γάλα.
Ενώνουμε τα στερεά υλικά με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
το Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς,ή στον αέρα, για 35-45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο που θα το προσθέσουμε στο τέλος να πάρει κι αυτό μια βράση.
Όταν το γλυκό  κρυώσει αρκετά, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το σιρόπι που αυτό πρέπει να είναι ζεστό.
Φτιάξτε το και απολαύστετο ραβανί σας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons