ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ ΒΛΑΧΙΚΟ

                             ΥΛΙΚΑ

1 αρνί (10-12 κιλών)
5 κουταλιές σούπας θυμάρι,
δεντρολίβανο, φασκόμηλο
και ρίγανη λάδι,, λεμόνι,
αλάτι, πιπέρι
                             ΟΔΗΓΙΕΣ
 Αφαιρέστε από το αρνί τα εντόσθια, αφήνοντας τα νεφρά. Πλύνατε το καλά εσωτερικά και, εξωτερικά και, αφήστε το να στεγνώσει,. Πασπαλίστε το εσω­τερικά με 3 κουταλιές αρωματικά, ανακατεμένα με αλάτι, και, πιπέρι. Σουβλιστέ το αρνί, περνώντας τη σούβλα από πίσω, από το κέντρο του λαιμού και, του κεφαλιού. Τεντώστε το καλά για να μην κάνει, καμπούρα. Δέστε τη σπονδυλική στήλη πάνω στη σούβλα με κομμάτια σύρμα κατά μή­κος της. Με τον ίδιο τρόπο δέστε και, τον λαιμό. Ράψτε την κοιλιά του αρνιού με σπάγκο                             »
Πιέστε τα πίσω πόδια έτσι που να πε­ράσουν κάτω από τη σούβλα, περάστε το ένα κότσι στη σχισμή του άλλου και δέστε τα σφιχτά πάνω στη σούβλα.
Βάλτε σε ένα μπωλ λάδι, τα υπόλοιπα αρωματικά, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμο­νιού και χτυπήστε το μείγμα καλά.
Αλείψτε προσεχτικά όλο το αρνί, χρη­σιμοποιώντας καλύτερα κλωνάρια από δεντρολίβανο.Πρέπει να προσέξουμε να τοποθετήσουμε στην αρχή το αρνί στην πιο ψηλή θέση της ψησταριάς και να το γυρίζουμε γρήγορα για να μη μας αρπάξει. Αργότερα μπορούμε να χαμηλώσουμε τη θέση της ψησταριάς και να το γυρίζουμε πιο αργά. θα χιαστή  περίπου 3 τρις ώρες
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons