ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ

1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό
1 φλ.  ελαιόλαδο
1 φλ.  ξίδι
1 φλ.  ξηρό κρασί
3  δαφνόφυλλα
αλάτι
5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο
1 κ.σ. ρίγανη (ξερή)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Κόβουμε τα πλοκάμια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και το ζεματάμε για 5 λεπτά . Και αφού κρυώσει λίγο αφαιρούμε το δέρμα από τα πλοκάμια και το κόβουμε κομμάτια σε μπουκιές. Το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με το νερό και προσθέτουμε και ένα ποτήρι κρασί τα δαφνόφυλλα πιπέρι και το ανάλογο αλάτι το βράζουμε περίπου 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσει . 
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ένα σκεύος κουζίνας ,ρίχνουμε επάνω το ελαιόλαδο το ξύδι και την ρίγανη και το ανακατεύουμε να αναμεικτη καλά. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο από βραδείς να τραβήξει της ουσίες από τα υλικά. Σερβίρετε κατευθείαν από το ψυγείο. 
Σημείωση.. Μπορούμε να προσθέσουμε σέλινο κρεμμύδι και πιπεριές κόκκινες σε μεγάλα κομμάτια (χοντροκομμένα) . 
Εάν βάλτε και λαχανικά να μείνουν στο ψυγείο μαζί με το καταπόδι το λιγότερο δυο ημέρες να αφομοιωθούν όλα μαζί πριν τα σερβίρετε. Κατά το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.. Καλή όρεξη

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons