ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ



 ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φύλλο κρούστας
500 γρ. αμύγδαλα
Ψιλοκοπανισμένα
1 ½ κούπα βούτυρο
½ κούπα ζάχαρη
1 κουπ. Γλυκού κανέλα σκόνη
Για σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
1 κούπα μέλι
3 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
3-4 γαρύφαλλα
Φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού

                                               ΟΔΗΓΙΕΣ

Αναμιγνύετε τα κοπανισμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και την κανέλα. Βουτυρώνετε καλά ένα ορθογώνιο ταψί 33x23 εκ και στρώνετε δυο φύλλα καλά βουτυρωμένα. Πασπαλίζετε  με μίση κούπα από το μείγμα και το σκεπάζετε με δυο φύλλα βουτυρωμένα. Πασπαλίζετε με το μείγμα και συνεχίζετε έτσι, δηλαδή πασπαλίζοντας κάθε δεύτερο φύλλο με το μείγμα αμυγδάλων. Σκεπάζετε με έξι φύλλα και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Κόβετε τον μπακλαβά, με ένα κοφτερό μαχαίρι, σε ρόμβους και τον ραντίζετε με δυο κουταλιές νερό. Ψήνετε τον μπακλαβά στους 180 οC για σαρανταπέντε λεπτά περίπου. Ετοιμάζετε το σιρόπι με όλα τα υλικά. Το αφήνετε να βράσει, για πέντε λεπτά και πετάτε το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα και την φλούδα. Περιχύνετε τον μπακλαβά, αφού μισοκλείσει, με το ζεστό σιρόπι.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons