ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΥΛΙΚΑ 

1 κιλό μπακαλιάρος ξαλµυρισµένος ανάλατος σε μερίδες 
1½ κιλό  κρεμμύδια κοµµένα σε χοντρές φέτες ή κρεμμύδια στιφάδου
3 σκελίδες   σκόρδο
1/2 φλ. τσαγιού ελληνικό
ελαιόλαδο
2/3 φλ. τσαγιού κρασί
Μερικά  δαφνόφυλλο
Λίγοι  κόκκοι μπαχάρι
Μισό κιλό ψηλό κομμένες  ντομάτες
Πιπέρι   λίγο αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μέχρι να γίνουν ξανθούλια. Προσθέτουμε τα μπαχάρι, το πιπέρι τα δαφνόφυλλα και τα σβήνουμε µε το κρασί. προσθέτουμε την ντομάτα. Τα Αφήνουμε να βράσουν για 12΄. Τα αδειάζουμε σε μια γάστρα και βάζουμε επάνω τον μπακαλιάρο παναρισμένα σε αλεύρι. και τα Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 40΄.  Λίγο αλάτι εάν ο μπακαλιάρος είναι καλά     ξαλμυρισμένος


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons