Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

ΠΑΤΣΑΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ




















ΥΛΙΚΑ
1 / 2 κιλό περίπου πατσάς αρνίσια ή κατσικίσια ,
κοιλιές και ποδαράκια, Έντερα αρνιού
ένα φλιτζάνι χυμό από 3 λεμόνια περίπου            
αλάτι, πιπέρι λευκό    
2 αυγά

                                                 ΟΔΗΓΙΕΣ
Πλένετε και βάζετε τον πατσά σε μπολ με το χυμό λεμονιού και νερό να τον σκεπάζει. Τον αφήνετε 2  ώρες.  τον στραγγίζετε και τον ξεπλένετε.  βράστε  τον πατσά για 15 λεπτά. Αδειάζετε το νερό και το πετάτε το νερό . βάλτε  άλλο νερό να βράσει και προσθέτετε τον πατσά αλάτι, πιπέρι. Τον αφήνετε να βράσει σε λίγη φωτιά μέχρι να μαλακώσει περίπου θα χρειαστεί 2 ώρες.  Βγάζετε τον πατσά από το ζωμό που βράζει και τον κόβετε ανάλογα με το πώς τον προτιμάτε. Ξεκοκαλίζετε και τα πόδια, Πετάτε τα κόκαλα. Τα ξαναβάζετε και το κρέας από τα ποδαράκια  στο ζωμό και τον βράζετε ακόμη λίγο. Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνομε ζουμί από τον πατσά λίγο, λίγο, χτυπώντας τα  και αφού πάρει την θερμοκρασία του πατσά τα ρίχνουμε στον πατσά, τα ανακατεύουμε καλά να πάει το αυγολέμονο παντού και καλή όρεξη.   Τον Σερβίρουμε ζεστό

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons