Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΟΣΧΑΡΙ


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι, μαλακό,  (από πλάτη
ή ποντίκι)
1 πακέτο κριθαράκι
3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, στο μπλέντερ
ένα φλιτζάνι  παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι μικρό. ζάχαρη, Αλάτι, Πιπέρι
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά κανέλλα
1 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
2 φύλλα δάφνης
3φλιτζάνια  ζεστό νερό
1 κύβο κνόρ μοσχαρίσιο
Τριμμένη Παρμεζάνα, (ή κεφαλοτύρι)

ΟΔΗΓΙΕΣ
Πλένομε το κρέας καλά, το κόβουμε σε κομμάτια και το στεγνώνουμε. Ρίχνουμε ελαιόλαδο  σε ένα μια κατσαρόλα  και σοτάρουμε το κρέας, απ’ όλες τις πλευρές, προσθέτουμε  λίγο σκόρδο και δυο μέτρια κρεμμύδια κομμένα στο μπλέντερ καρβουντιζουμε λίγο και ρίχνουμε μια κούπα κόκκινο κρασί και το αφήνουμε ώσπου να εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το αφήνουμε να φύγουν τα ζουμιά όλα Ανακατεύοντας το   προσθέτουμε αρκετό νερό κατά προτίμηση ζεστό συν αλάτι πιπέρι ζάχαρη και τα μπαχαρικά . χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για όσο χρόνο χρειαστεί, (περίπου 25-30 για να μαλακώσει καλά το κρέας).
Σε ένα πήλινο σκεύος, ή πυρέξ, ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας , με το κρέας και την σάλτσα, προσθέτουμε ζεστό νερό εάν είναι λίγο   προσθέτουμε το κριθαράκι, , προσθέτουμε τ 1/2 φλιτζάνι λάδι, ανά-κατέβουμε  καλά και στη συνέχεια το σκεπάζουμε με καπάκι και στον φούρνο προθερμασμένο,  και το βάζουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου  και στο διάστημα του ψησίματος το ανακατεύουμε Κανά δυο φορές και το προσέχουμε να έχει νερό . Και αφού ψηθεί και το κριθαράκι ρίχνουμε επάνω τυρί τριμμένο παρμεζάνα  . συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου να λειώσει το τυρί να κάνει κρούστα και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Προσέξτε  τελειώνοντας να είναι αρκετά ζουμερό γιατί το ζυμαρικό όλο και φουσκώνει
Καλή όρεξη

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons