ΥΛΙΚΑ
3 κιλά κρέας περίπου ψαχνό μοσχάρι ή χοιρινό ή αρνί, ή ένα κιλό από το καθένα
3 κιλά κρέας περίπου ψαχνό μοσχάρι ή χοιρινό ή αρνί, ή ένα κιλό από το καθένα
4 πατάτες
1/1 κιλού διάφορα κίτρινα τυριά σε κομμάτια
λίγο Σκόρδο
1/1 κιλού διάφορα κίτρινα τυριά σε κομμάτια
λίγο Σκόρδο
3-4 πιπεριές πράσινες, Μπαχάρι κόκκους Γαρύφαλλο ολόκληρο (μοσχοκάρφι)
Αλάτι, πιπέρι
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Απλώνουμε τα κρέατα πάνω σε ένα ταψί, ανοίγουμε σε αυτά τρύπες με ένα μυτερό μαχαίρι και σε αυτές χώνουμε τα σκόρδα. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο τα κρέατα και τα αλατοπιπερώνουμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε τα κρέατα, τις πιπεριές, τις πατάτες, το μπαχάρι και τα γαρύφαλλα, και καλο είναι να μείνουν στο ψυγειο από το βράδυ να τραβιξουν τα ζουμια τους και να πανε οι γευσεις παντου. Και τα τυλίγουμε σφιχτά με 3 λαδόκολλες και τα τυλίγουμε σαν φραντζολάκια. Εξωτερικά τυλίγουμε το πακέτο με εφημερίδας και το δένουμε με σπάγκο. Το βάζουμε σε ένα ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 180 βαθμών για 31/2 ώρες, ανάλογα πόσο χοντρα τα εχουμε τυλιξει.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου