Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


                  ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 κύβο μαγιάς νωπή
1 χούφτα γλυκάνισο
1 κουταλάκι  αλάτι
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 ποτήρια χλιαρό νερό

                           ΕΚΤΕΛΕΣΗ

σε μια λεκάνη ρίχνω στη μια μεριά νερό, μαγιά, ζάχαρη, γλυκάνισο και ανακατεύω πολύ καλά.
στην άλλη μεριά, ρίχνω το αλεύρι και το αλάτι. σιγά σιγά βάζω  το αλεύρι στα υγρά μέχρι να ζυμωθεί όλο.
βούτα τα χεριά κλειστά (μπούνια) μέσα στο λάδι και ζυμώνω. γυρίζω την ζύμη από την άλλη και ζυμώνω. επαναλαμβάνω 2-3 φορές.
βάζω τη ζύμη στη γάστρα να φουσκώσει και τη σκεπάζω.
ψήνω στους 50 βαθμούς και προθ/νο φούρνο για 1 ώρα, αυξάνω τη θερμοκρασία στους 250 και το αφήνω για ακόμη μια ώρα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons