Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ



ΥΛΙΚΑ

70-75 μικρά μελιτζανάκια
1 ½  κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
χυμός μισού λεμονιού
αμύγδαλα ασπρισμένα
1 ξύλο κανέλας
4-5 γαρύφαλλα
                                                   ΟΔΗΓΙΕΣ

Καθαρίζετε τα μελιτζανάκια από το κοτσάνι τους, τους κάνετε μία σχισμή κατά μήκος και τα βάζετε να βράσουν με νερό και τον χυμό του λεμονιού, δια ένα τέταρτο περίπου.
Τα στραγγίζετε, τα βάζετε σε κρύο νερό και τα αφήνετε εκεί για τρεις ώρες, αλλάζοντας συχνά το νερό τους. Τα στραγγίζετε και τα απλώνετε σε πετσέτα. Βάζετε από ένα αμύγδαλο μέσα στη σχισμή κά9ε μελιτζάνας. Βράζετε το σιρόπι με το νερό, τη ζά­χαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλα και όταν μισοδέσει ρίχνετε τα μελιτζανάκια. Τα αφήνετε να βράσουν για δέκα λεπτά και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού κρυώσουν, τα βγάζετε με τρυπη­τή κουτάλα, πετάτε την κανέλα και τα γαρύφαλλα και βάζετε το σιροπι στη φωτιά να δέσει πάλι. Ρίχνετε τα μελιτζανάκια και αφήνετε να βράσει το γλυκό λίγο ακόμα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons