ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
½ πέννες
1 κιλό μπρόκολο
Τυρί μυτζήθρα τριμμένη
Πιπέρι
2 κύβους ζωμό κότας
3 δόντια σκόρδου λιωμένα
Ελαιόλαδο
Προαιρετικά λίγες λιαστές ντομάτες
Vodka ενάμιση σφηνάκι, ή ένα ποτήρι κρασί
Μια κούπα νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ
1ον Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με της
οδηγίες του προϊών και κατά την προτίμηση του καθενός .
Της σουρώνουμε δεν της ξεπλένουμε με νερό και
ρίχνουμε λίγο βούτυρο για να μην κωλύσουν μεταξύ του και τους ρίχνουμε
μια μόνο χούφτα μυτζήθρα τριμμένη ή τυρί τριμμένο τις
αρέσκειας μας τα ανακατεύουμε να πάει παντού στης πένες.
2ον κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά
μπουκετάκια και το βράσουμε για 10 λεπτά περίπου δεν πρέπει να τρίβονται
τα μπουκετάκια το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην κατσαρόλα με το
νερό αφού προσθέσουμε λίγο κρύο νερό να πέσει η θερμοκρασία του
νερού που το βράσαμε
3ον κόβουμε το κοτόπουλο στενόμακρα
κομμάτια
σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και
προσθέτουμε το κοτόπουλο το σοτάρουμε καλά να πάρει χρώμα,
προσθέτουμε το σκόρδο και λίγη σάλτσα για ένα λεπτό τα σβήνουμε με vodka εάν
δεν υπάρχει τότες με λίγο κρασί. και σε 2 λεπτά και μια κούπα νερό 2 κύβους
ζωμό κότας και λίγο πιπέρι όχι αλάτι το τυρί είναι ειδή αλμυρό. Και
όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε κρέμα γάλακτος.
Και αφού πάρουν βράση προσθέτουμε της πένες που έχουμε
βράση, της λιαστές ντομάτες ανακατώνομαι
ελαφρός εάν είναι πολύ πηκτά προσθέστε λίγη κρέμα ή λίγο νερό, προσθέτουμε
τα μπρόκολο που το έχουμε σουρώσει από το νερό ανακατώνομαι ελαφρός.
Σερβίρετε ζεστό με πιπέρι και τυρί τριμμένο.
Καλή όρεξη
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου