ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ




ΥΛΙΚΑ

2 κούπες σιμιγδάλι, χοντρό
1 κούπα ψιλοκομμένη
Αμυγδαλόψιχα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα

½ κούπα αλεύρι
? κούπας βούτυρο
2 κουτ. γλυκού μπέικον πάουντερ
3 αυγά χτυπημένα
Για σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
4-5 γαρύφαλλα
1 κομμάτι φλούδα λεμονιού

ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνετε ένα-ένα το αυγά. Χτυπάτε το μείγμα για τρία λεπτά και προσθέτετε το μπέικον πάουντερ, το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ρίχνετε το γάλα και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνεχώς.  Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180οC, για 45 λεπτά. Βράζετε για πέντε λεπτά το σιρόπι, πετάτε τη φλούδα, το ξύλο κανέλας και τα γαρύφαλλα. Το ξύλο κανέλας και τα γαρύφαλλα και περιχύνετε ζεστό τον χαλβά με το ζεστό σιρόπι.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons